Skip to content

Over Jerry van der Weert

Fotografie is componeren met licht en emotie.

 

In december 2010 studeerde Jerry af als documentair en portretfotograaf af aan de Fotoacademie Amsterdam en publiceerde daarna in onder meer Trouw, NRC Handelsblad en Het Parool. Daarnaast blijft hij ook werken aan zijn eigen langdurige projecten.

Samen met Marianne Lamers bracht hij sinds 2011 drie fotoboeken uit. In 2011 kwam ‘Als je leven in één keer stilstaat’ uit, een journalistiek project waarvoor ze anderhalf jaar lang drie mensen volgden van wie het leven in één keer stilstond. In 2012 volgde het boek ‘Wat nou als ze wegrennen? Werkstraf in Nederland’, een verslag in beeld en tekst van een tien maanden durende reis door Nederland waarbij Lamers en Van der Weert acht projectplaatsen van Reclassering Nederland bezochten. In 2014 publiceerden zij Gras blijft groeien, een fotoboek over Marjo Kietselaer. In de zomer van 1994 overkwam haar het ergste wat een moeder kan overkomen. Twintig jaar later kijkt ze terug. Wat deed haar de zon weer voelen?

Jerry’s kracht is vooral dat hij er niet is. Althans zo lijkt het. En op het moment dat iedereen hem even vergeten is, legt hij de mooiste beelden vast. Gewoon zo als het is.

Producten

Documentair

Documentaire fotografie is fotografie die de werkelijkheid documenteert, vaak binnen langlopende en diepgravende projecten.

Ook kan het als ’stijl’ ingezet worden bij opdracht fotografie, dan gaat het vooral om de manier van fotograferen en de hoeveelheid tijd die hieraan besteed wordt. 

Reportage

Ook reportage fotografie is fotografie die de werkelijkheid documenteert, echter bij reportage gaat om kortere projecten en minder diepgravend.

Reportagefotografie kan ook als ’stijl’ ingezet worden bij opdracht fotografie, dan gaat het vooral om de manier van fotograferen en de hoeveelheid tijd die hieraan besteed wordt. 

Portret

Portret fotografie, onderstaande uitspraak van Paul Caponigro zegt eigenlijk alles.

"Het is een ding om een ​​foto te maken van hoe een persoon eruit ziet, het is een ander ding om een ​​portret te maken van wie ze zijn."